Thuis in de natuur
Thuis in de natuur
press to zoom
Thuis in de Camper
Thuis in de Camper
press to zoom

Een luisterend oor? Ondersteuning? Mee kijken? Mee denken?

Ik doe het met oprechte aandacht en veel plezier!

Ieder kind en iedere jongere verdient het om zijn/haar kwaliteiten in te kunnen zetten en plezier te kunnen beleven aan activiteiten die bij hem/haar passen.

Als je doof/slechthorend bent kan het een extra uitdaging zijn om er achter te komen wat goed voor jou werkt.
En wat al of niet beïnvloed wordt door deze soms lastige beperking.

 

Met mij als coach ontdek je al doende en/of spelende welke behoeften en wensen er bij jou leven. 

We ontdekken daarbij welke kwaliteiten jij hebt en welke kwaliteiten jouw omgeving heeft. 
Alles met als doel dat jouw zelfinzicht vergroot wordt, waardoor je beter weten wat past bij jou en wat je zelf kunt doen om met lastige situaties om te gaan.


Ik richt mij op de sociaal-emotionele ontwikkeling en daarmee kan coaching een uitstekende aanvulling zijn op bijv. ambulante begeleiding of andere ondersteuning die jouw kind eventueel al heeft.
Juist omdat ik als ervaringsdeskundige met jullie kan samenwerken en communiceren ontstaat er bijna als vanzelf verbinding met jullie kind.
De herkenning en erkenning op het gebied van omgaan met hobbels en 'anders-zijn', geeft rust en vertrouwen om samen aan de slag te gaan.

Het kan ook zijn dat jij als ouder/verzorger behoefte hebt aan coaching. De pijn die je ervaart bij het zien van de uitdagingen die jouw kind aangaat of heeft aan te gaan. Je eigen zorgen, onzekerheden en issues kunnen van invloed zijn op hoe jij je kind wilt en kunt ondersteunen.
Ook dan ben ik er voor jou.
Ik loop graag een eindje met je mee.
Opdat jij weer goed en fijn binnen jullie gezin verder kunt.

Ogenschijnlijk kan het heel goed gaan, maar ondertussen ben je keihard aan het werk om die soms lastige beperking te compenseren.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel kinderen/jongeren uit deze doelgroep vaker sociaal-emotioneel vastloopt dan een kind zonder een beperking. Ook is bevestigd dat slechthorend-zijn enorm energievretend is.

 

Geen enkel kind/jongere is hetzelfde en zo is ook geen enkel gehoorverlies of hoe het zijn/haar gehoorverlies compenseert hetzelfde.
Bij alles ga ik steeds uit van mógelijkheden en ga ik met het kind/jongere op zoek naar zijn/haar kwaliteiten.
Hoe beter het weet wat goed werkt voor hem/haar, hoe meer zelfvertrouwen het krijgt.

De coaching is gericht op het vinden van mogelijkheden die bij het jouw kind/jongere passen en ik ga uit van de kracht in het kind/de jongere zelf.
Zo ga ik ook uit van jullie mogelijkheden als ouders/verzorgers.

Hebben jullie behoefte aan ondersteuning en wil jij een coach die optimaal met jou en jouw slechthorende/dove kind/jongere kan communiceren zonder dat er een tolk nodig is?

Maak vrijblijvend een gratis beeldbelafspraak van een half uur.
 

Marjan Haasnoot - Flexchcoach-2.jpg

Bedankt! Bericht verzonden.